" Always remember to slow down in life ; live, breathe, and learn ; take a look around you whenever you have time and never forget everything and every person that has the least place within your heart. ".

Wednesday, May 4, 2011

--penangan petai--


hua..
sbena nye cik nana ni xmakan pun petai...
until one day my cik kanda makan petai..
and he ask me to makan petai jugak..
cik nana pun try lah..humm okey jgk..
tapi makan tak banyak pun...
baru2 ni ikot mama pegi pasar..
mama nk beli ulam2 nak buat nasi kerabu..
suddenly ternampak petai...cik nana pn ckp..
"mama, beli petai ??"mama said : " beli la..pegi pilih "

cik nana pn ape lagi...pilih la yang mane elok kn..
satu ikat lima ringgit..haa ok la tuh kn..
da siap beli tu pusing2 lg kt situ coz mama xjmpe lg sayur kubis yang segar..
jalan punye jalan, ternampak sorang mak cik ni jual petai besar2 n sangat fresh !
mama pn ckp..
"besar nye petai dye kak......"
macam gini haa besa petai tu and segar !





mama pun terus pilih lg petai !
and trus beli lg 1 ikat 5 rnggit jgk...hahaha
then balik rumah buat nasi kerabu plus sambal bilis petai...
pergghh memang masyuk lah !
cik nana xmakan pun bilis tuu, juz pilih2 cari petai jek ! hahaha
esok nye plak petai yg still ad, mama buat nasi goreng letak petai..
pon masyuk jugak !!
and semalam cik nana memang dah macam pakai perfume flavor petai !!!
time membuang besa dan kecik xpaya cakap lah ! memang bau petai ! ha3
memang dah tak tahan smpai pening kepala and macam nak demam !
humm tulah makan banyak sangat...
hari ni da okey sket tapi still lagi rase nak demam tu...

petai oh petai...petai punye penangan...pergghh !!