" Always remember to slow down in life ; live, breathe, and learn ; take a look around you whenever you have time and never forget everything and every person that has the least place within your heart. ".

Monday, June 11, 2012

KAWAN DATANG DAN PERGI




Assalamualaikum..

Kawan datang dan pergi,
Saya sangat banyak pengalaman tentang kawan sebegini,
Terutamanya di alam universiti,
Yelah, mungkin masing-masing dah pandai and matured enough and pentingkan diri sendiri,
Mereka-mereka ini mungkin mengamalkan 'friends for granted' kot,
And..I'm tired enough of this kind of friends,

Sehinggalah hari ini,
Mereka-mereka ini hanya mencari saya hanya bila memerlukan bantuan,
And when there are not in problem, they are with other friends,
So kirenye macam saya ni kawan bila perlukan bantuan sajalah kan,
 
Dulu saya mudah dipijak oleh kawan-kawan yang sebegini,
Tapi sekarang saya lebih tegas dan tidak memberi muka kepada spesis ini,
Saya lebih berdikari dan sudah tidak bergantung kepada kawan-kawan,
Tapi saya tidak nafikan yang kawan itu perlu,
Cuma jangan biarkan mereka tikam kita dari belakang,
Siapa yang baik dengan saya, saya akan lebih baik dengan dia,
INSYAALLAH...

Ini adalah pedoman buat saya,
ALHAMDULILLAH, hari ini hidup saya ceria tanpa spesis itu ;)


Friday, April 20, 2012

3 YRS 4 MTH ;)




Assalamualaikum..
Urghh..hari ini banyak sangat kerja..
Hari isnin dah stat training dekat MOA !!! pengsan..hahaha
Emm bangun pagi tadi tengok dah banyak mesej Kanda kt YM n Skype..
Biaselah..dye kat Brunei pukul 7 tu nak pegi keje dah..
Saya ni syok-syok membuta ag..haha

Dah bangun tu tiba-tiba teringat sesuatu..
Nak tau ap ?
Haa..tengok kat atas blog nih dekat daisypath ticker tu..hehe


Yeay !!
We have been together for 3 years and 6 months !
Alhamdulillah..saya dah serius dengan Kanda dalam jangka masa ini..
Semoga akan lebih lama la..hehe
Ermm tapi hari ini sangat-sangat lah bz..
Petang ni pon baru ada masa terluang sikit..(bleh la update !!) ;)

Semalam cakap nak beli kek kan ?
Tapi tak jadi pon..
Sampai kat Ampang dah 6.40 petang..
Drive balik uia pulak hujan memang lebat sangat-sangat..
Dengan jamm lagi, memang stress lah semalam..huhu
Saya ni malam je silau memang terganggu lah nak bawak kereta..
Konon nak pakai lah cermin mata, tapi masa nak ambik tu tibe-tibe plak lense tercabut..
Huh memang dugaan, selama ni tak pernah pon padahal nye..
So teruslah bawak kereta pelahan-pelahan..
Nak kul 8 baru sampai UIA..

Malam memang ngantuk sangat-sangat lah..
Sangat-sangat ok ?? dengan headache nye..
Tapi tiba-tiba dengar orang ketuk pintu bilik bawah kuat-kuat macam nak pecah..
Rupa-rupanya ada spotcheck..
Saya apa lagi gabra lah sebab tak register electrical item..haha
Saya pon membuat keputusan untuk turun ke bawah bersama laptop (padahal laptop ofis)..
Tapi dah tak larat nak tunggu sebab ngantuk, saya pon naik semula ke bilik..
Redha je lah kalau kene saman pon..
Saya letak laptop bawah katil dan saya buat-buat tido..
Padahal dah ngantuk tapi tak leh tido sebab cuak..
Tiba masa nye diorang kat bilik, ada sorang kot masuk bilik saya..
Dye cakap "assalamualaikum..ermm da tdo..ade electrical item tak ekk..xdelah.."
Diorang pon blah..hahaha lega sangat rasa, selamat !!

Errr..ap saya membebel ni ek ?
Hahahaha padahal tajuk post pasal bende laen ;)
Ok lah, Bai-bai ;)

Thursday, April 19, 2012

KEK





Assalamualaikum..
Hari ni saya seharian dekat inistry of Agriculture (MOA) Putrajaya..
Persiapan untuk training next week..
Pagi tadi masuk bilik meeting ada nasi goreng atas meja..
Apa lagi bedal jelah rezeki depan mata..haha
Lagipun sebab dah lapar sangat..
Then dalam kul 12.30 macam tu, turun kat cafe bawah bangunan ni..
Nak lunch la konon..
So, beli la sotong goreng and tauhu..( konon nak diet so xambik nasi..haha padahal pagi da bedal ! )

haha ni lah kunun nye..

Ermm tapi sekarang rasa macam nak makan cake pulak..
Sedap nye..yummmy2 !!
Nak makan kek ape ek..
Nanti beli lah kat secret recipe..
Kang kempunan pulak..hehe

 emmm sedap nye..

okey lah..nak balik dah..nak beli kek !!
Bai-bai ;)

Wednesday, April 18, 2012

ARTIS




Assalamualaikum..
Selamat pagi semua..huarghh ngantuknye hari ini..
Pagi tadi pun agak susah nak bangun..
Semalam saya keluar dengan adik saya and kawan-kawannya..
Kami pergi wangsa walk je..
After solat maghrib, kami pusing-pusing la wangsa walk tuh..
Adik saya sempat beli sace fon dye sebab dye da pakai fon baru..hehehe

Humm cerita pasal artis..
Wangsa walk ni memang banyak sangat jumpa artis..
Tak tau lah kenapa diorang ni suka Wangsa walk..
Maybe sebab tak crowded kot..
Banyak artis yang saya jumpa tak seperti yang saya sangkakan..
Dalam tv nampak sopan tapi realitinye...WOW !!!

Semalam, saya terjumpa seorang artis bertudung yang banyak kontroversi nye..
Dia dengan seorang lelaki yang saya tak kenal..
Maybe lah kawan, abang or adik dye ke..
Tapi, cara dia pakai tudung tu macam nak tak nak je..
Humm kesian plak dye..bukan ap, mula-mula dulu dye bertudung elok..
Tapi sekarang, kemain lagi..
Nampak leher and rambutnya..
Saya tak ada hak nak complain2 personaliti orang ni..
Tapi dekat hati saya ni terdetik lah jugak..
Jarang artis yang stay dengan imej nye mase mula-mula jadi artis..
Tapi cane-cane pon, saya suka SITI NURHALIZA !! ;)
Suke tengok dye..sopan,walaupun masih lagi tak penuh bertudung..
Insya-Allah one day..Ameeen..


Sekian sahaja cerita saya pasal artis..
Bai-bai ;)

Tuesday, April 17, 2012

TOILET



Assalamualaikum..

Setelah sekian lame nye menghilang..
Hari ni saya nak update pasal toilet..hehehe
Sume orang akan pergi toilet kn ?
Unless orang yang sakit yang buang ikot tiub tu..huhu
Humm alkisah pasal toilet ni..
Saya ni jenis yang saaaangat-sangat memilih toilet..
Tak tau lah kenapa,
Tapi orang-orang yang rapat dengan saya seperti family saya dan juga MR. BF sangat tau pasal hal ini..hehe
Kalau travel jauh mane pun saya akan mengelak dari guna public toilet..
And..saya akan tahan lah sampai saya jumpa toilet yang saya rasa "okeeeyyyy laaaa"..
haa bahaya sebenanye kan ?
Tapi nak buat macam mana, itu memang habit saya dari kecik..

Mama pernah bercerita yang mase saya kecik dulu, dalam 2 tahun camtu la..
Mase tu balik kampung umah tok wan..
Toilet umah kampung biase la kn..haa
Nak jadi ke cerita, saya memang tak nak masuk toilet tu...
So abah terpaksa menggali lubang kat tanah di tepi rumah tu..
Haha dan saya dengan muka tak malu membuang atas pasir je..
Tibe-tibe jadi macam orang zaman dulu plak..

And ada lagi satu habit pasal toilet..
Ni kat hostel punye cerita..
Saya ni tak suka masuk toilet yang orang ramai suka masuk..
Sebab bagi saya, toilet yang ramai orang masuk tu buat saya geli sedikit..
Yelah terpaksa berkongsi dengan orang (ramai) yang diri sendiri pon xkenal and tak penah nampak..

TAPI....
SAYA SANGAT SUKA KALO TOILET MACAM NI...
HAHAHAHA MENGADA- NGADA KOT !!


Okey..itulah sahaja cerita saya pasal toilet..
Bai-Bai ;)


Thursday, March 22, 2012

confuse

sebenanye xtaw nk bahasakn diri apa dalam blog ni..
ana ke..
saya ke..
i ke..
aku ke..
nana ke..

hehe ;)


p/s : update setelah sekian lme takde post ;)